Is med fiken og karamelliserte nøtter
Oppskrift av: Aase Strømstad
30 minutter
DessertIngredienser
4 porsjoner
Iskrem:
3 stk
eggeplomme1 dl
melis3 dl
kremfløte1 pl
gelatinSmakstilsetning:
Til servering:
4 stk
fiken100 g
hasselnøttkjerner1 dl
sukker2.5 dl
vann2 ss
cognacSlik gjør du det:
Visp stiv eggedosis av eggeplommer og melis. Visp fløten og vend den i eggedosisen. Bløt gelatinen i kaldt vann i ca. 5 min. Klem ut vannet og smelt den i 1 ss kokende vann. Avkjøl og rør inn i kremblandingen. Smak til etter ønske og frys isen. Rist hasselnøttkjernene i tørr stekepanne, dryss på sukkeret og la det smelte på middels varme uten å røre. Skru opp varmen når sukkeret har smeltet og rør til det har fått delikat karamellfarge. Ta stekepannen fra varmen og hell i kokende vann. Rør godt og gi det hele et oppkok så sausen blir jevn. Rør eventuelt inn cognac. Del fikenene i fire. Anrett iskremen med fikener og nøttekaramellen.