Is- og ostekake
Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
KakeIngredienser
4 porsjoner
Bunn:
200 g
kjeks, digestive100 g
smørFyll:
200 gl
hvit sjokolade2 stk
egg400 g
kremost naturell3 dl
kremfløtePynt:
Slik gjør du det:
Knus kjeks og bland inn smeltet smør og trykk massen ut i en form, 22 cm. Dekk bunnen med bakepapir før kjeksmassen legges i. Stek i varm stekeovn 200 ºC på nederste rille i 10 min. Avkjøl. Smelt sjokoladen i vannbad - plasser en bolle med sjokoladen over en kasserolle med kokende vann. Rør først eggeplommer in i den smeltede sjokoladen. Rør så inn kremosten. Stivpisk eggehviter og kremfløte, hver for seg. Vend først inn kremen i sjokolademassen og til slutt stivpiskede eggehviter. Hell massen i formen og sett i fryseboksen i minst 4-5 timer. Ta ut kaken av fryseboksen og la den tempereres ca 20 min før servering. Pynt med friske bær, frukt.