Iskake med bringebær og vaniljefrosting

Iskake med bringebær og vaniljefrosting

Fantastisk god og frisk iskake som er superenkel å lage! Laget av ferske bringebær, toppet med deilig vanilla bean frosting.

Oppskrift av: Manuela Kjeilen

Ingredienser

Iskremkake

  • 1 bokser

    Kondensert melk, søt
  • 3 stk

    eggeplommer
  • 5 dl

    kremfløte, pisket
  • 1 stk

    sitron, saften av den
  • 400 g

    bringebær
  • Vanilla bean frosting

  • 7 stk

    eggehvite
  • 5 dl

    sukker
  • 1 stk

    vaniljestang (eller vaniljeekstrakt)
  • Slik gjør du det:

    Begynn ved å lage puré av bringebær og saften av 1 sitron (mos eller kjør i stavmikser/blender).
    Ha søt kondensert melk i en mikserbolle sammen med 3 eggeplommer og miks i noen minutter.Tilsett bringebærpuréen.Hell røren i en rund bakeform som er 20 cm i diameter. Sett det hele kaldt i minst 6 timer.
    Like før servering, lag Vanilla bean frosting:Kok opp vann i en kjele. Ha alle ingredienser i en stor bolle. Sett bollen over det kokende vannet. Visp for hånd i ca. 4 minutter, eller til sukkeret er oppløst.
    Hell røren i en miksebolle og miks i ca. 4 minutter på laveste hastighet. Øk hastigheten og miks i ytterligere 3 minutter, til bollen ikke lenger føles varm.
    Ønsker du fin pastellfarge, kan du tilsette en dråpe eller to med konditorfarge og mikse videre i ca. 1 minutt.
    Dekorér toppen med en stor Wilton 1 A tipp som er rundt og lag små dots på toppen!
    Evt. dekorer toppen med litt ferske bær, håper den faller i smak hos dere!