Isparfait med sjokolade og mynte

Isparfait med sjokolade og mynte

Dette er en festdessert som består av mange elementer, men du trenger ikke lage alle hver gang. Prøv f.eks. å servere sjokoladegelé med pistasjkrem- eller melkesjokolade-kremen sammen med friske friske bær eller eksotiske frukter.

Oppskrift av: Dag Tjersland
180 minutter
Dessert

Ingredienser

Isparfait

100 g

sukker

5 stk

eggehvite

100 g

sukker

Sjokoladegelé

2.25 dl

vann

185 g

sukker

40 g

glukose

75 g

kakao

1.5 dl

fløte

4 pl

gelatin

Slik gjør du det:

4 personer
Legg After Eightene i fryseboksen.
Pisk eggeplommer og sukker til lys og luftig eggedosis.
Pisk eggehvitene stive og pik inn sukkeret, en skje av gangen.
Vend eggehvitene inn i eggedosisen.
Pisk fløten halvstiv og vend den inn i eggeblandingen.
Hakk de frosne After Eight-sjokoladene og vend dem inn i kremen. Ha alt i en frysesikker form, dekk den til og sett den i fryseren med en gang
Sjokoladegelé
Kok opp vann, glukose og sukker inn i en kasserolle.
finhakk den mørke sjokoladen og ha den i en kasserolle. sikt kakaopulver over sjokoladen og bland godt.
Tilsett fløte og varm opp under omrøring. Rør til du har en jevn masse. Rør inn sukkerlaken og kok under omrøring til det tykner, i ca 25 minutter. test med en bordkniv, massen skal ikke dryppe av kniven, dråpen skal bli hengende og stivne.
Ta kasserollen av platen og avkjøl blandingen litt. Bløtlegg gelatinplatene i sjokoladeblandingen og rør til de har løst seg opp.
Hell blandingen i en stor vid form eller langpanne kledd med silikonmatte eller plastfolie, og la den stivne.