Jordbærostekake
En ostekake dekket med masse jordbær og jordbærgelé gir verdens herligste sommerkake! Kaken kan imidlertid lages hele året fordi du bruker frosne jordbær.
Oppskrift av: Kristine Ilstad
Ingredienser
Kjeksbunn
225 g
havrekjeks100 g
smørOstefyll
1 pk
Jordbærgelépulver2.5 dl
vann, kokende3 dl
rømme200 g
kremost100 g
melis1 ts
vaniljesukker3 dl
kremfløteJordbærlokk
300 g
jordbær, frosne1 pk
Jordbærgelépulver2.5 dl
vann, kokendeSlik gjør du det:
Knus kjeksen (brukfood processor, en morter eller knus kjeksen ved å ha den i en plastikpose og kjevle over). Bland kjekssmulene med smeltet smør.
Ha en kakering (26 cm i diameter) direkte på et passende fat. Klem kjeksblandingen i bunnen og helt inn til kanten på kakeringen. (Alternativt: Bruk den nye typen kakeform (Bake it easy) som kombinerer springform med kakefat.) Sett formen kaldt.
Løs opp jordbærgelépulveret til fyllet i kokende vann. Avkjøl til den er kald, men fortsatt flytende. Pisk sammen rømme, kremost, melis og vaniljesukker. Pisk inn avkjølt gelé i en tynn stråle.Pisk kremfløten stiv og pisk kremen deretter inn i fyllet.Hell fyllet i kakeformen og la kaken stivne i kjøleskapet (4-6 timer).
Tin jordbærene (gjerne i mikro). Legg de tinte bærene oppå den stivnede ostefromasjen.
Mål opp saften fra de tinte jordbærene og spe eventuelt med vann til du har 2,5 dl. Kok opp dette og ha i jordbærgelépulveret. Rør til gelépulveret har løst seg opp. Avkjøl til geléen er kald, men fortsatt flytende. Hell den så forsiktig i formen slik at jordbærene blir dekket. Sett kaken tilbake i kjøleskapet til gelélokket har stivnet.
Skjær forsiktig langs kakeringen med en kniv og fjern kakeringen.