Jordbærtrifle

Jordbærtrifle

Herlig sommerdessert! Trifle er en engelskinspirert dessert som består av kake som legges lagvis med bær og krem og vaniljekrem. Denne versjonen med jordbær smaker nydelig!

Oppskrift av: Kristine Ilstad

Ingredienser

Kake

500 g

kake i skiver

Dynking

0.5 dl

melk eller likør

Jordbær

1 kurv

jordbær

Vaniljekrem

80 g

sukker

Krem

1 ss

sukker

Slik gjør du det:

Start med å lage vaniljekremen. Ha kremfløten i en kjele. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut frøene på innsiden. Ha både dette og selve vaniljestangen i fløten. Gi det hele et oppkok. Pisk sammen eggeplommer, sukker og maizena i en bolle. Hell den varme fløten i eggeblandingen i en tynn stråle mens du pisker hele tiden. Ha så hele egge-/fløteblandingen tilbake i kjelen og varm opp på svak varme under stadig omrøring til vaniljekremen tykner. NB! Kremen må ikke bli for varm, ellers skiller den seg!! Ta kjelen av platen og avkjøl vaniljekremen. Fjern vaniljestangen.
Pisk kremfløten sammen med sukker til luftig krem.
Legg så et lag med kake i bunnen av en stor glassbolle. Dynk med litt melk eller likør. Ha så over rensede jordbær og eventuelt litt syltetøy. Fordel deretter over vaniljekrem og pisket krem. Legg på et nytt lag med kake og gjenta så mange ganger du ønsker. Pynt med masse jordbær på toppen.
Settes kjølig frem til servering!