Jordskokksuppe
En jordskokksuppe med masse sopp.
Oppskrift av: Tareq Taylor
30 minutter
SuppeIngredienser
4 porsjoner
Til suppen
200 g
sopp, shiitake1 stk
løk, hakket1 fedd
hvitløk, hakket1 kvist
timian1 ss
smør1 ss
rapsolje1 l
kyllingbuljong1 dl
hvitvinSalaten
1 ts
honning1 ts
eplecidereddik1 ss
rapsolje0.5 stk
rødløk, i tynne skiver100 g
friséesalatSlik gjør du det:
Suppe
I en kjele, ha i jordskokk, sopp, løk og hvitløk sammen med timien, smør og olje.
Ha i kyllingkraft og hvitvin. Kok til grønnsakene er møre. Kjør den glatt med en stavmikser. Hold den varm.
Bland sammen honning, eddik og olje til en dressing. Salat
I en annen bolle, bland sammen resten av ingrediensene til salaten. Ha i dressingen og bland godt.
Server salaten til suppen.