Hopp til hovedinnhold

Jordskokk

Jordskokk

Foto: Petter Berg HM Foto

Jordskokk ligner litt på store ingefærrøtter. Smaken er nøtteaktig og den kan nytes smørdampet, i pureer, fløtegratinert eller i supper. Tilberedningen av jordskokker er veldig lik som for poteter. Jordskokken kan gi maten et skikkelig gastronomisk løft. Forsøk å koke jordskokker sammen med potetene neste gang du lager potetstappe. Den smaker fantastisk til både kjøtt og fisk.

Energiinnhold

Verdiene viser hvor stor andel av det totale energiinnholdet som kommer fra hver næringsgruppe.

Protein

2.1 g (14 %)

Fett

0.6 g (4 %)

Karbohydrat

11.5 g (80 %)

Alle næringsstoffer

Vann

82 g

Kilojoule

274 kJ

Kilokalorier

65 kcal

Protein

2.1 g

Fett

0.6 g

Mettet

0.1 g

Trans

0 g

Enumettet

0 g

Flerumettet

0.3 g

Kolesterol

0 mg

Karbohydrat

11.5 g

Sukker

0 g

Kostfiber

2.6 g

Alkohol

0 g

Retinol

0 µg

Beta-karoten

9 µg

Vitamin A

1 RAE

Vitamin D

0 µg

Vitamin E

0.2 alfa-TE

Tiamin

0.07 mg

Riboflavin

0.06 mg

Niacin

1.5 mg

Vitamin B6

0.09 mg

Folat

36 µg

Vitamin B12

0 µg

Vitamin C

6 mg

Kalsium

28 mg

Jern

0.6 mg

Natrium

3 mg

Kalium

561 mg

Magnesium

16 mg

Sink

0.1 mg

Selen

0 µg

Kobber

0.12 mg

Fosfor

72 mg

Vi har 16 oppskrifter med Jordskokk