Julekaker for den travle
Oppskrift av: Wenche Andersen
30 minutter
BakverkIngredienser
1 porsjon
250 g
smør175 g
sukker175 g
sukker, brunt2 stk
egg275 g
hvetemel1 ts
hjortetakksalt1 ts
vaniljesukker0.5 ts
saltSmakstilsetninger til 1/4 av deigen:<BR>1.
40 g
valnøtter2.
2 ss
rosiner, lyse25 g
hasselnøtter3.
0.5 ts
tørketingefær4.
5.
0.25 ts
ingefær0.25 ts
kanel1 krm
nellik6.
Slik gjør du det:
1 porsjon = ca 50 stk Rør smør og sukker lyst og lett. Tilsett egg (rør inn ett og ett egg), mel, hornsalt, vaniljesukker og salt og rør godt om. Tilsett smakstilsetninger. Sett med teskje på et bakepapirkledt stekebrett. La det være litt avstand mellom kakene, de vil flyte litt ut. Stek midt i stekeovnen ved 180 ºC i 10-12 min. La kakene stå på stekebrettet et par min før de legges over på rist til avkjøling. Oppbevar i tett boks. Kakene egner seg ikke til frysing, da vil de bli myke og seige.