Kake med hvit sjokolademousse

Kake med hvit sjokolademousse

Enkel kake med mandelbunn og som er rask å lage. Den kan også fryses og serveres som iskake.

Christopher Sjuve
120 minutter
Kake

Ingredienser

Slik gjør du det:

Bunn: Mal eller finhakk mandlene. Visp sammen egg og sukker. Bland inn mandler, kakao og finrevet appelsinskall. Ha over i en smurt springform (ca. 24 cm. i diameter) og stek bunnen på nederste rille ved 175°C i ca. 25 minutter. Avkjøl på rist, i formen. Fyll: Smelt sjokoladen i vannbad. Bland eggeplommene sammen med 1/4 av kremfløten og varm opp under omrøring, til det tykner. Avkjøl noe og bland inn den smeltede sjokoladen. Pisk resten av kremfløten til krem, og vend den forsiktig inn i sjokoladeblandingen. Legg den avkjølte kakebunnen på et fat med ringen rundt. Hell blandingen over mandelbunnen, og la kaken stå ca. 1 time i kjøleskap før den serveres. Kaken kan også fryses og serveres som iskake, men ta da kaken ut av fryseren og la tempereres i kjøleskap ca. 1/2 time før den serveres. Pynt: Dekorer gjerne med friske rips, appelsin og sjokolade.