Kamskjell med soyasmørsaus

Kamskjell med soyasmørsaus

En enkel gourmet-forret, garantert en slager!

Kristiane Suzanne Vilslund

Ingredienser

4 porsjoner

20 stk

Favabønner (renset og kokt)

1 stk

avokado

1 klype

salt

20 stk

Favabønner (renset og kokt)

1 stk

avokado

1 klype

salt

20 stk

Favabønner (renset og kokt)

1 stk

avokado

1 klype

salt

2 porsjon

Favorittbrød/ baguetter

1 fedd

hvitløk

10 stk

Gode tomater delt i små biter

4 skiver

Rødløk (tynne)

20 stk

Favabønner (renset og kokt)

1 stk

avokado

1 klype

salt

20 stk

Favabønner (renset og kokt)

1 stk

avokado

1 klype

salt

20 stk

Favabønner (renset og kokt)

1 stk

avokado

1 klype

salt

2 porsjon

Favorittbrød/ baguetter

1 fedd

hvitløk

10 stk

Gode tomater delt i små biter

4 skiver

Rødløk (tynne)

20 stk

Favabønner (renset og kokt)

1 stk

avokado

1 klype

salt

20 stk

Favabønner (renset og kokt)

1 stk

avokado

1 klype

salt

2 porsjon

Favorittbrød/ baguetter

1 fedd

hvitløk

10 stk

Gode tomater delt i små biter

4 skiver

Rødløk (tynne)

20 stk

Favabønner (renset og kokt)

1 stk

avokado

1 klype

salt

2 porsjon

Favorittbrød/ baguetter

1 fedd

hvitløk

10 stk

Gode tomater delt i små biter

4 skiver

Rødløk (tynne)

2 porsjon

Favorittbrød/ baguetter

1 fedd

hvitløk

10 stk

Gode tomater delt i små biter

4 skiver

Rødløk (tynne)

2 porsjon

Favorittbrød/ baguetter

1 fedd

hvitløk

10 stk

Gode tomater delt i små biter

4 skiver

Rødløk (tynne)

100 g

Usaltet smør

1.5 ss

soyasaus

Slik gjør du det:

Smelt smør i en liten panne (eller kjele) på middels varme til smøret får en nøttebrun farge. Fjern pannen og ha i hvitløk mens du rører rundt. Skur platen på så svak varme som mulig.
Rett etter hvitløken har fått en gylden farge vil smøret ”skumme” seg. Etter hvert som smøret klarner kan du ha i resten av ingrediensene (lime, soyasaus, sesamolje og sesamfrø) Rør sammen.
I mens sausen godgjør seg på svak varme, kan du brune de ferske kamskjellene lett i ca 1-2 minutter på hver side. Bruk gjerne litt av soyasmørsausen til å brune med.
Serveres umiddelbart.
Strø over litt ekstra sesamfrø og pynt med gressløk.