Kamskjell med soyasmørsaus

Kamskjell med soyasmørsaus

En enkel gourmet-forret, garantert en slager!

Kristiane Suzanne Vilslund

Ingredienser

4 porsjoner

  • 20 stk

    Favabønner (renset og kokt)
  • 1 stk

    avokado
  • 0.5 ts

    spisskum, malt
  • 1 ss

    sitronsaft
  • 3 ss

    olivenolje, extra virgin
  • 1 klype

    salt
  • 20 stk

    Favabønner (renset og kokt)
  • 1 stk

    avokado
  • 0.5 ts

    spisskum, malt
  • 1 ss

    sitronsaft
  • 3 ss

    olivenolje, extra virgin
  • 1 klype

    salt
  • 20 stk

    Favabønner (renset og kokt)
  • 1 stk

    avokado
  • 0.5 ts

    spisskum, malt
  • 1 ss

    sitronsaft
  • 3 ss

    olivenolje, extra virgin
  • 1 klype

    salt
  • 2 porsjon

    Favorittbrød/ baguetter
  • 1 fedd

    hvitløk
  • 1 dæsj

    olje eller smør til steking
  • 10 stk

    Gode tomater delt i små biter
  • 4 skiver

    Rødløk (tynne)
  • 1 fedd

    hvitløk, hakket
  • 1 dæsj

    basilikum, finhakket
  • 1 dæsj

    olivenolje, extra virgin
  • 1 klype

    salt og pepper
  • 1 stk

    mozzarella
  • 1 neve

    pinjekjerner
  • 20 stk

    Favabønner (renset og kokt)
  • 1 stk

    avokado
  • 0.5 ts

    spisskum, malt
  • 1 ss

    sitronsaft
  • 3 ss

    olivenolje, extra virgin
  • 1 klype

    salt
  • 20 stk

    Favabønner (renset og kokt)
  • 1 stk

    avokado
  • 0.5 ts

    spisskum, malt
  • 1 ss

    sitronsaft
  • 3 ss

    olivenolje, extra virgin
  • 1 klype

    salt
  • 20 stk

    Favabønner (renset og kokt)
  • 1 stk

    avokado
  • 0.5 ts

    spisskum, malt
  • 1 ss

    sitronsaft
  • 3 ss

    olivenolje, extra virgin
  • 1 klype

    salt
  • 2 porsjon

    Favorittbrød/ baguetter
  • 1 fedd

    hvitløk
  • 1 dæsj

    olje eller smør til steking
  • 10 stk

    Gode tomater delt i små biter
  • 4 skiver

    Rødløk (tynne)
  • 1 fedd

    hvitløk, hakket
  • 1 dæsj

    basilikum, finhakket
  • 1 dæsj

    olivenolje, extra virgin
  • 1 klype

    salt og pepper
  • 1 stk

    mozzarella
  • 1 neve

    pinjekjerner
  • 20 stk

    Favabønner (renset og kokt)
  • 1 stk

    avokado
  • 0.5 ts

    spisskum, malt
  • 1 ss

    sitronsaft
  • 3 ss

    olivenolje, extra virgin
  • 1 klype

    salt
  • 20 stk

    Favabønner (renset og kokt)
  • 1 stk

    avokado
  • 0.5 ts

    spisskum, malt
  • 1 ss

    sitronsaft
  • 3 ss

    olivenolje, extra virgin
  • 1 klype

    salt
  • 2 porsjon

    Favorittbrød/ baguetter
  • 1 fedd

    hvitløk
  • 1 dæsj

    olje eller smør til steking
  • 10 stk

    Gode tomater delt i små biter
  • 4 skiver

    Rødløk (tynne)
  • 1 fedd

    hvitløk, hakket
  • 1 dæsj

    basilikum, finhakket
  • 1 dæsj

    olivenolje, extra virgin
  • 1 klype

    salt og pepper
  • 1 stk

    mozzarella
  • 1 neve

    pinjekjerner
  • 20 stk

    Favabønner (renset og kokt)
  • 1 stk

    avokado
  • 0.5 ts

    spisskum, malt
  • 1 ss

    sitronsaft
  • 3 ss

    olivenolje, extra virgin
  • 1 klype

    salt
  • 2 porsjon

    Favorittbrød/ baguetter
  • 1 fedd

    hvitløk
  • 1 dæsj

    olje eller smør til steking
  • 10 stk

    Gode tomater delt i små biter
  • 4 skiver

    Rødløk (tynne)
  • 1 fedd

    hvitløk, hakket
  • 1 dæsj

    basilikum, finhakket
  • 1 dæsj

    olivenolje, extra virgin
  • 1 klype

    salt og pepper
  • 1 stk

    mozzarella
  • 1 neve

    pinjekjerner
  • 2 porsjon

    Favorittbrød/ baguetter
  • 1 fedd

    hvitløk
  • 1 dæsj

    olje eller smør til steking
  • 10 stk

    Gode tomater delt i små biter
  • 4 skiver

    Rødløk (tynne)
  • 1 fedd

    hvitløk, hakket
  • 1 dæsj

    basilikum, finhakket
  • 1 dæsj

    olivenolje, extra virgin
  • 1 klype

    salt og pepper
  • 1 stk

    mozzarella
  • 1 neve

    pinjekjerner
  • 2 porsjon

    Favorittbrød/ baguetter
  • 1 fedd

    hvitløk
  • 1 dæsj

    olje eller smør til steking
  • 10 stk

    Gode tomater delt i små biter
  • 4 skiver

    Rødløk (tynne)
  • 1 fedd

    hvitløk, hakket
  • 1 dæsj

    basilikum, finhakket
  • 1 dæsj

    olivenolje, extra virgin
  • 1 klype

    salt og pepper
  • 1 stk

    mozzarella
  • 1 neve

    pinjekjerner
  • 100 g

    Usaltet smør
  • 1 fedd

    hvitløk, hakket
  • 1 ss

    limesaft
  • 1.5 ss

    soyasaus
  • 1 ss

    sesamolje
  • 1 ts

    sesamfrø
  • 1 pk

    kamskjell
  • 1 klype

    gressløk hakket
  • Slik gjør du det:

    Smelt smør i en liten panne (eller kjele) på middels varme til smøret får en nøttebrun farge. Fjern pannen og ha i hvitløk mens du rører rundt. Skur platen på så svak varme som mulig.
    Rett etter hvitløken har fått en gylden farge vil smøret ”skumme” seg. Etter hvert som smøret klarner kan du ha i resten av ingrediensene (lime, soyasaus, sesamolje og sesamfrø) Rør sammen.
    I mens sausen godgjør seg på svak varme, kan du brune de ferske kamskjellene lett i ca 1-2 minutter på hver side. Bruk gjerne litt av soyasmørsausen til å brune med.
    Serveres umiddelbart.
    Strø over litt ekstra sesamfrø og pynt med gressløk.