Karbonadebiff i panne
Oppskrift av: Wenche Andersen
90 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
1.5 ts
salt0.75 dl
melkeller vann1 stk
egg0.5 stk
finhakket løk2 fedd
finhakkethvitløk1 dl
matfløte2 stk
tomat200 g
fetaost i terninger1 ts
oregano, friskOvnsbakte poteter
12 stk
poteter8 stk
småløk3 ss
oljeSlik gjør du det:
Begynn med de ovnsbakte potetene. Varm ovnen til 225 ºC. Skrubb potetene og del dem i båter og rens småløk. Legg i et ildfast fat og vend inn salt, pepper og olje. Stek i stekeovnen i 20-30 min til potetene er møre og gyllende. Rør om en gang i mellom. Bland karbonadedeigen med salt, pepper, vann/ melk, sammenpisket egg, finhakket løk og hvitløk til en glatt deig. Smelt olje/smør i en stekepanne og bre farsen ut til en stor kake. Stek ved middels varme 4-5 min. Snu ved hjelp av et lokk og stek i 2-3 min. Hell matfløte og konsentrert buljong rundt biffen, kok opp, senk temperaturen og la trekke under lokk i 4-5 min. Skjær tomater og fetaost i terninger, finhakk urter og legg over biffen før servering. Server med ovnsbakte poteter og en grønn salat.