Kokoskake med marengslokk
Denne kaken kan serveres som den er, men blir ekstra god med for eksempel friske blåbær eller jordbær til.
Hanna Sundquist
Ingredienser
Kakebunn:
170 g
Smør uten melk150 g
sukker4 stk
eggeplommer225 g
hvetemel2 ts
bakepulver1 ts
vaniljesukkerMarengslokk:
3 stk
eggehvite175 g
sukker150 g
kokosmasseKakebunn:
170 g
Smør uten melk150 g
sukker4 stk
eggeplommer225 g
hvetemel2 ts
bakepulver1 ts
vaniljesukkerMarengslokk:
3 stk
eggehvite175 g
sukker150 g
kokosmasseSlik gjør du det:
KAKEBUNN
Sett ovnen på 175 grader, over- og undervarme. Pensle og strø en rund kakeform på ca. 24 cm i diameter.
Rør smør og sukker hvitt i en kjøkkenmaskin. Benytt gjerne en K-spade, hvis du har.
Skill eggene og ha eggeplommene i smør- og sukkerblandingen, og rør godt sammen.
Bland sammen hvetemel, bakepulver og vaniljesukker. Tilsett ca. 3/4 av melblandingen i bakebollen og visp det hele godt sammen, og spe på med resten av melblandingen til du har en jevn og litt tykk røre.
Fordel røren i den smurte kakeformen.
MARENGSLOKK
Ha eggehvitene og sukkeret i en ren bolle, og visp det blir stiv marengs. Bruk gjerne vispen til kjøkkenmaskinen.
Vend inn kokosmassen med en slikkepott til slutt, og hell det over røren som et lokk.
Stek kaken umiddelbart ved 175 grader på midterste rille i 30-35 minutter, til marengslokket har tatt litt farge og kakebunnen er gjennomstekt.
Bruk gjerne en fyrstikk eller kakenål for å sjekke om kakebunnen er gjennomstekt. Hvis det fortsatt henger litt røre igjen på pinnen er den ikke gjennomstekt.
Oppskriften er hentet fraTrines Matblogg.