Kongereker med avokadosalsa

Kongereker med avokadosalsa

Oppskrift av: Rune Vormestrand

Slik gjør du det:

Du trenger 6 grillpinner.
Kongerekene tines i kjøleskap over natten. Tre så rekene på grillpinner for å hindre at de krummer seg under steking. (Tre fra halen og helt frem til hodet). Stekes på høy varme i usaltet smør i to minutter. Skru av varmen og smak til med salt, pepper og ½ ts lynghonning. Avokadosalsa: Skjær et kryss i toppen av tomatene og ha dem i lettsaltet, kokende vann i 10 sekunder. Avkjøl i kaldt vann og fjern skinnet. Del tomatene i 6 båter og skjær bort frøene. Kutt kjøttet i små biter. Løk, agurk, chili og avokado kuttes i lik størrelse som tomatene. Bland alt lett sammen og press over sitronsaft. Smak til med salt og sett salsaen i kjøleskap i minst 30 minutter.

Kanskje disse også frister?