Kremet pastasalat
Christopher Sjuve
30 minutter
SalatIngredienser
4 porsjoner
400 g
salami400 g
pastaskruer200 g
hvitost1 bokser
hermetiske mais korn (liten boks)0.5 stang
stangselleri1 dl
valnøttkjerner1 beger
crème fraîche1 pk
majones2 fedd
hvitløk, hakket0.5 ss
sukker1 ts
sitronsaft2 ts
basilikum, tørket1 ts
salt1 ts
pepper, kvernetSlik gjør du det:
Kok pastaen "al dente" i rikelig med lettsaltet vann.
Del salami og ost i biter.
Skjær purren i ringer.
Bland majonesen ut i crème fraîche, hvitløk, sitronsaft, sukker og krydder.
Bland sammen pasta, grønnsaker, valnøtter og dressing, og la pastasalaten trekke minst en time før servering. Server sammen med brød.
Tips: Al dente: Pastaen kokes til den er "mør" gjennom, men fremdeles har litt tyggemotstand (i midten).