Pasta alla norma

Pasta alla norma

I denne sicilianske klassikeren spiller aubergine og lagret ricotta hovedrollene.

Arnie Stalheim
60 minutter
Pasta

Ingredienser

4 porsjoner

2 stk

aubergine

5 fedd

hvitløk

2 bokser

tomater, flådde og knuste

400 g

penne

Slik gjør du det:

Kutt opp auberginen i terninger på ca 2 cm. La skallet sitte på. Ha terningene i en stor sil og strø på salt. La det sitte i omtrent en halvtime. Så skyller du terningene i kaldt vann og tørker dem med tørkerull.
Ha en dyp stekpanne på middels varme og ha i en god klunk olivenolje. Ha i aubergine-terningene og stek, vend og rør godt rundt til de begynner å bli gylne på farge.
Samtidig som du steker auberginen, varmer du opp en kasserolle med en klunk olivenolje. Hakk hvitløken, ha den i kasserollen og stek den til den begynner å få farge. Ha så i tomatene, og la dem putre i bortimot en halvtime sånn at du får redusert og konsentrert dem.
Mens tomatene putrer, kok opp saltet vann i en ny kasserolle til pastaen. Ha i pastaen og kok den al dente etter anvisning på pakken. Når pastaen er nesten ferdig, har du auberginen oppi tomatsausen. Ha også halvparten av basilikumbladene, revet eller strimlet, oppi tomatsausen. Rør godt rundt og kok opp.
Ha så pastaen oppi tomatsausen og rør og vend godt rundt så tomatsausen dekker alle pastabitene.
Fordel den ferdige pastaretten i dype tallerkener, og ha på revet ricotta salata og resten av basilikumbladene, revet eller strimlet.
Tips: Ricotta salata er en ekstra saltet og modnet utgave av ferskosten ricotta. Om du ikke får tak i ricotta salata, er vel pecorino det nærmeste vi kommer hva gjelder smak og tekstur. Og får du ikke tak i pecorino heller, så kan du bruke parmesan.

Kanskje disse også frister?