
Spaghetti alla puttanesca
Om denne pastaretten kan knyttes til horene i Sør-Italia er uvisst. Den er ihvertfall skikkelig sterk og smaksrik.
Arnie Stalheim
30 minutter
PastaIngredienser
4 porsjoner
5 ss
olivenolje4 fedd
hvitløk8 stk
ansjosfilet1 ts
chiliflak100 g
oliven, sorte, stenfrie2 ss
kapers1 bokser
tomat, flådde og moste400 g
spagetti1 bt
bladpersilleSlik gjør du det:
Kok opp en kjele saltet vann til pastaen.
Sett en dyp stekepanne på middels varme og ha i olivenoljen.
Grovhakk hvitløk, ansjosfilet, oliven og kapers.
Ha hvitløken i stekpannen. Når den såvidt begynner å få farge, har du i ansjonsfiletene. Rør rundt til du ser ansjosen begynner å løse seg opp. Ha så i tørkede chiliflak, oliven og kapers.
Skru opp varmen litt og ha i tomatene.
Ha pastaen i kjelen med det kokende vannet, og kok den al dente etter anvisning på pakken. Mens pastaen koker, fortsetter tomatsausen å koke inn og blir mer konsentrert på smak.
Grovhakk bladpersillen.
Når pastaen er ferdig, har du den over i tomatsausen og vender godt rundt slik at sausen dekker all pastaen.
Fordel pastaen og sausen i dype tallerkener, og ha persillen på toppen.
Hva med ost? Man bruker vanligvis ikke å ha ost på en puttanesca; den er allerede så smaksrik i seg selv. Men vil du likevel ha ost, kan du rive litt parmesan eller pecorino over.