Spaghetti alla puttanesca

Spaghetti alla puttanesca

Om denne pastaretten kan knyttes til horene i Sør-Italia er uvisst. Den er ihvertfall skikkelig sterk og smaksrik.

Arnie Stalheim
30 minutter
Pasta

Ingredienser

4 porsjoner

  • 5 ss

    olivenolje
  • 4 fedd

    hvitløk
  • 8 stk

    ansjosfilet
  • 1 ts

    chiliflak
  • 100 g

    oliven, sorte, stenfrie
  • 2 ss

    kapers
  • 1 bokser

    tomat, flådde og moste
  • 400 g

    spagetti
  • 1 bt

    bladpersille
  • Slik gjør du det:

    Kok opp en kjele saltet vann til pastaen.
    Sett en dyp stekepanne på middels varme og ha i olivenoljen.
    Grovhakk hvitløk, ansjosfilet, oliven og kapers.
    Ha hvitløken i stekpannen. Når den såvidt begynner å få farge, har du i ansjonsfiletene. Rør rundt til du ser ansjosen begynner å løse seg opp. Ha så i tørkede chiliflak, oliven og kapers.
    Skru opp varmen litt og ha i tomatene.
    Ha pastaen i kjelen med det kokende vannet, og kok den al dente etter anvisning på pakken. Mens pastaen koker, fortsetter tomatsausen å koke inn og blir mer konsentrert på smak.
    Grovhakk bladpersillen.
    Når pastaen er ferdig, har du den over i tomatsausen og vender godt rundt slik at sausen dekker all pastaen.
    Fordel pastaen og sausen i dype tallerkener, og ha persillen på toppen.
    Hva med ost? Man bruker vanligvis ikke å ha ost på en puttanesca; den er allerede så smaksrik i seg selv. Men vil du likevel ha ost, kan du rive litt parmesan eller pecorino over.

    Kanskje disse også frister?