Kreps
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
4 kg
levende krepsKokelake med krondill
7 l
vann175 g
salt2 ss
sukker1 bt
krondillKokelake med krydder og øl
6 l
vann200 g
salt, grovt2 ss
sukker1 bt
krondill1 ss
karve1 ss
pepperkorn1 ts
kajennepepperSlik gjør du det:
For kreps til hovedrett, beregn ca 1 kg levende kreps pr person. Velg mellom 2 forslag til laker å koke krepsen i: Kokelake med krondill: Kok opp laken og la den trekke ca 10 min. Legg krepsen i kokende lake, se koking. Kokelake med krydder og øl: Kok opp og la laken trekke ca 20 min før krepsen legges i kokende lake, se koking. Koking: Bruk en stor kasserolle. Har du mange kreps, kok dem ev i flere omganger. Laken skal være kokende og dekke krepsen. Legg de største krepsene i først. Kok opp mellom hver kreps som leggs i laken. La krepsen trekke 10-12 min. Avkjøl helst i laken, det gir en saftig og smakfull kreps. Kok gjerne krepsen dagen før den skal serveres. Server med loff, majones ev tilsatt litt finhakket hvitløk. Sitron og dill.