Kylling i peanuttsmør med squash og bønner

Kylling i peanuttsmør med squash og bønner

En herlig og mettende hovedrett du garantert vil elske

Kristiane Suzanne Vilslund
60 minutter
Hovedrett

Ingredienser

2 porsjoner

  • 2 stk

    kyllingfilet
  • 1 klype

    spisskum, malt
  • 1 klype

    muskat, malt
  • 1 klype

    gurkemeie
  • 2 ss

    fersk ingefær
  • 3 fedd

    hvitløk
  • 0.5 ts

    salt
  • 1 klype

    koriander
  • 1 stk

    rød chili
  • 1 stk

    grønn chili
  • 2 stk

    sitrongress
  • 3 stk

    vårløk
  • 4 stk

    kafferlime
  • 1 pk

    peanøtter
  • 1 bokser

    Liten kokosmelk
  • 1 klype

    salt og pepper
  • 0.3 stk

    Gul squash
  • 1 pk

    aspargesbønner
  • 1 stk

    lime
  • 2 pose

    Ris til kyllingen
  • Slik gjør du det:

    Start med å steke kyllingen på middels varme til den er gjennomstekt. Husk å krydre med salt og pepper før steking. La kyllingen hvile.
    Fjern frøene fra begge chiliene og finhakk. Kutt av den øverste delen av sintrongresset, det er kun den hvite delen som skal brukes. Bruk kun halve vårløken, skjær begge i biter. Finhakk kaffirlimebladene og hvitløken.
    For best resultat, støt dette i en morter til en grove paste. Har du ikke en morter kan du forsiktig bruke en blender på lav hastighet. Husk å være forsiktig så røren ikke blir for fin.
    Rist en stor neve peanøtter i en panne med litt olje. Knus nøttene og bland godt inn i pasten. Ha dette over i en varm panne. Tilsett 5-6 ss nøytral olje. La dette surre under omrøring i 5 minutter. Tilsett kokosmelken. Bland godt og la stå på middels temperatur.
    Skjær squash i tykke staver. Forkok bønnene. Tilsett dette i stekepannen og la trekke i noen minutter.
    Hakk en liten neve koriander. Skjør resten av vårløken i tynne skiver. Riv skallet av en lime og bland sammen. Strø over sausen. Smak til med limesaft.
    Server med ris.