Kylling i peanuttsmør med squash og bønner
En herlig og mettende hovedrett du garantert vil elske
Kristiane Suzanne Vilslund
60 minutter
HovedrettIngredienser
2 porsjoner
2 stk
kyllingfilet1 klype
spisskum, malt1 klype
muskat, malt1 klype
gurkemeie2 ss
fersk ingefær3 fedd
hvitløk0.5 ts
salt1 klype
koriander1 stk
rød chili1 stk
grønn chili2 stk
sitrongress3 stk
vårløk4 stk
kafferlime1 pk
peanøtter1 bokser
Liten kokosmelk1 klype
salt og pepper0.3 stk
Gul squash1 pk
aspargesbønner1 stk
lime2 pose
Ris til kyllingenSlik gjør du det:
Start med å steke kyllingen på middels varme til den er gjennomstekt. Husk å krydre med salt og pepper før steking. La kyllingen hvile.
Fjern frøene fra begge chiliene og finhakk. Kutt av den øverste delen av sintrongresset, det er kun den hvite delen som skal brukes. Bruk kun halve vårløken, skjær begge i biter. Finhakk kaffirlimebladene og hvitløken.
For best resultat, støt dette i en morter til en grove paste. Har du ikke en morter kan du forsiktig bruke en blender på lav hastighet. Husk å være forsiktig så røren ikke blir for fin.
Rist en stor neve peanøtter i en panne med litt olje. Knus nøttene og bland godt inn i pasten. Ha dette over i en varm panne. Tilsett 5-6 ss nøytral olje. La dette surre under omrøring i 5 minutter. Tilsett kokosmelken. Bland godt og la stå på middels temperatur.
Skjær squash i tykke staver. Forkok bønnene. Tilsett dette i stekepannen og la trekke i noen minutter.
Hakk en liten neve koriander. Skjør resten av vårløken i tynne skiver. Riv skallet av en lime og bland sammen. Strø over sausen. Smak til med limesaft.
Server med ris.