Kyllingterninger med smørdampet gulrot og rotmos
Oppskrift av: Marit Røttingsnes Westlie
45 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
4 stk
kyllingfilet10 kvist
timian2 stk
hvitløksfedd3 ss
olivenolje0.5 ts
salt0.5 ts
hvitvinseddik0.5 stk
lime, saftenSmørstekte gulrøtter
8 stk
gulrøtter, små25 g
smørRotmos
150 g
jordskokk200 g
sellerirot250 g
pastinakk450 g
poteter2 stk
hvitløksfedd30 g
smør2 dl
helmelkSlik gjør du det:
Start med rotmosen. Skrell grønnsakene og hvitløkfeddene og kok dem møre i usaltet vann. Hell av vannet og la dem dampe tørre i noen minutter. Ha i smøret og mos det sammen med grønnsakene. Varm opp melka og spe med den. Smak til med salt og pepper.
Sett stekeovnen på 180 grader. Del kyllingfiletene i store terninger, 4 x 4 cm. Brun dem i 2–3 omganger i en stekepanne. Imens finhakker du timian og hvitløk og blander det sammen med olivenolje, salt, vineddik og limesaften. Ha kyllingbitene over i en ildfast form og fordel halvparten av urteoljen over. Etterstek kyllingen i stekeovnen i 6–7 minutter.
Vask gulrøttene og del dem i to på langs. Ha dem i en kasserolle og hell i akkurat nok vann til at det dekker. Ha i smøret og kok til gulrøttene er helt møre.
Fordel resten av urteoljen over maten ved servering.