Kyllingterninger med smørdampet gulrot og rotmos

Kyllingterninger med smørdampet gulrot og rotmos

Oppskrift av: Marit Røttingsnes Westlie
45 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

  • 4 stk

    kyllingfilet
  • 10 kvist

    timian
  • 2 stk

    hvitløksfedd
  • 3 ss

    olivenolje
  • 0.5 ts

    salt
  • 0.5 ts

    hvitvinseddik
  • 0.5 stk

    lime, saften
  • Smørstekte gulrøtter

  • 8 stk

    gulrøtter, små
  • 25 g

    smør
  • Rotmos

  • 150 g

    jordskokk
  • 200 g

    sellerirot
  • 250 g

    pastinakk
  • 450 g

    poteter
  • 2 stk

    hvitløksfedd
  • 30 g

    smør
  • 2 dl

    helmelk
  • salt og pepper
  • Slik gjør du det:

    Start med rotmosen. Skrell grønnsakene og hvitløkfeddene og kok dem møre i usaltet vann. Hell av vannet og la dem dampe tørre i noen minutter. Ha i smøret og mos det sammen med grønnsakene. Varm opp melka og spe med den. Smak til med salt og pepper.
    Sett stekeovnen på 180 grader. Del kyllingfiletene i store terninger, 4 x 4 cm. Brun dem i 2–3 omganger i en stekepanne. Imens finhakker du timian og hvitløk og blander det sammen med olivenolje, salt, vineddik og limesaften. Ha kyllingbitene over i en ildfast form og fordel halvparten av urteoljen over. Etterstek kyllingen i stekeovnen i 6–7 minutter.
    Vask gulrøttene og del dem i to på langs. Ha dem i en kasserolle og hell i akkurat nok vann til at det dekker. Ha i smøret og kok til gulrøttene er helt møre.
    Fordel resten av urteoljen over maten ved servering.