Lammecarré
Lammecarré er en flott stykningsdel med mørt og smaksrikt kjøtt. I denne oppskriften finner du også sopp og saus.
Oppskrift av: Christopher Sjuve
45 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
Sjalottløk
12 stk
sjalottløk1 stk
buljongterning1 klype
sukkerLammecarré
1 kg
lammecarré250 g
spinat150 g
kantareller2 dl
kremfløte1 kvast
rosmarin, friskSlik gjør du det:
Forvarm ovnen til 200 grader.
Løk
Skrell sjalottløken. Ha dem (hele) i en stekepanna. Stek dem i olje til de får litt farge.
Ha løken i en ildfast form. Kok opp buljong og hell over til det dekker omtrent halvparten. Sett den midt i ovnen. (Løken trenger omtrent 40 minutter tilsammen).
Lammekjøtt
Pensle lammekjøttet med olivenolje. Dryss på litt salt.
Når sjalottløken har vært 20 minutter i ovnen setter du dem ett hakk høyere. Legg lammekjøttet i en ildfast form og sett den i ovnen (på samme brett som løken).
Ta en titt underveis. Er det litt for mørkt på oversiden, så snu kjøttet.
Tilbehør
Slipp spinaten i kokende vann. Ta den ut igjen med en gang og slipp den oppi isvann. Klem ut vannet og legg den til side.
Finhakk en løk og ha den i en stekepanne sammen med soppen. Stek til løken er gyllen. Ha i fløte, bønner og knus i et fedd hvitløk.
Ta løken ut av ovnen etter 40 minutter.
Hell væsken fra løken i stekepanna med soppen.
Når lammekjøttet har vært inne i 20-25 minutter tar du det ut av ovnen og heller også denne væsken over soppblandingen.
La kjøttet hvile i minst 10 minutter.
La blandingen med soppen koke inn til den tykkelsen du vil ha. Hakk spinaten og rør den inn mot slutten sammen med hakket rosmarin.
Skjær kjøttet i skiver. Server det på soppblandingen med bakt sjalottløk.