Hopp til hovedinnhold
Leverpostei med sopp og bacon

Leverpostei med sopp og bacon

Lun, grov leverpostei med sopp og bacon er et "must" til en dansk frokost. Det er svært enkelt å lage denne posteien, og den blir en stor suksess på ditt neste julebord.

Oppskrift av: Anette Stiansen
60 minutter
Pålegg

Ingredienser

8 porsjoner

200 g

spekk

1 stk

løk

2 stk

egg

0.5 l

melk

1 ss

salt

Garnityr:

200 g

bacon

Slik gjør du det:

Rens leveren for hinner og blodårer og kutt den opp i småbiter. Del også opp spekket i mindre biter. Kvern lever og spekk i kjøttkvern én gang sammen med løken. Ha dette i en bolle og bland i salt, pepper og mel. Spe med egg og tilsett til slutt melk. Smak til smeten slik at den er salt nok og har god smak av pepper. Ha den i en cocotteform (porselensform) eller brødform, og sett den i et vannbad i ovnen ved 180 °C. Stekes i ca. 30 minutter til den er gyllen og gjennomstekt. Dette kan du sjekke ved å stikke en strikkepinne inn i posteien. Siver det ut klar kjøttsaft, er posteien ferdig. Sett posteien til å hvile litt slik at den setter seg, og server den med sprøstekt bacon og champignoner som er stekt i baconfettet. Det smaker ekstra godt med sylteagurker eller asier til. Rugbrød er også et "must" her.

Kanskje disse også frister?