Luftige Horn med hjemmelaget pesto

Luftige Horn med hjemmelaget pesto

Hjemmelagde horn fylt med hjemmelaget pesto med pistasjnøtter (eller andre nøtter om du vil), ville jeg blitt veldig glad for å bli servert, og det ble de her hjemme også da de fikk det til lunsj her om dagen.

Oppskrift av: Tove Holter

Ingredienser

  • 750 g

    mel
  • 1 ts

    salt
  • 1 ss

    sukker
  • 1 pk

    tørrgjær
  • 100 g

    Smeltet smør
  • 4 dl

    fingervarm melk
  • 2 stk

    egg
  • Pesto

  • 100 g

    pistasjenøtter
  • 140 g

    parmesan
  • 5 fedd

    hvitløk
  • 40 g

    spinat, frisk
  • 1 potte

    basilikum, frisk
  • salt
  • Slik gjør du det:

    Jeg blandet det tørre først, før jeg tilsatte det smeltede smøret, den fingervarme melka og eggene.
    Deigen ble så satt til heving i ca. 45 minutter.
    Jeg delte den ferdighevede deigen i tre, og kjevlet dem ut i tre store sirkler. Smør på pestoen, men la det være en åpen sirkel i midten. Jeg innbiller meg at det blir lettere å feste hornene når du ruller dem hvis du gjør det på den måten.
    Disse ble delt i 8 trekanter, og rullet sammen. Hornene ble etterhevet i ca 30 minutter, før jeg penslet dem med smør og stekte dem på 210 grader i ca. 14 minutter.
    Pestoen
    Ha alt foruten saltet i en foodprosessor. Kjør på til du er fornøyd med konsistensen. Smak eventuelt til med litt salt.