Luftige Horn med hjemmelaget pesto
Hjemmelagde horn fylt med hjemmelaget pesto med pistasjnøtter (eller andre nøtter om du vil), ville jeg blitt veldig glad for å bli servert, og det ble de her hjemme også da de fikk det til lunsj her om dagen.
Oppskrift av: Tove Holter
Ingredienser
750 g
mel1 ts
salt1 ss
sukker1 pk
tørrgjær100 g
Smeltet smør4 dl
fingervarm melk2 stk
eggPesto
100 g
pistasjenøtter140 g
parmesan5 fedd
hvitløk40 g
spinat, frisk1 potte
basilikum, friskSlik gjør du det:
Jeg blandet det tørre først, før jeg tilsatte det smeltede smøret, den fingervarme melka og eggene.
Deigen ble så satt til heving i ca. 45 minutter.
Jeg delte den ferdighevede deigen i tre, og kjevlet dem ut i tre store sirkler. Smør på pestoen, men la det være en åpen sirkel i midten. Jeg innbiller meg at det blir lettere å feste hornene når du ruller dem hvis du gjør det på den måten.
Disse ble delt i 8 trekanter, og rullet sammen. Hornene ble etterhevet i ca 30 minutter, før jeg penslet dem med smør og stekte dem på 210 grader i ca. 14 minutter.
Pestoen
Ha alt foruten saltet i en foodprosessor. Kjør på til du er fornøyd med konsistensen. Smak eventuelt til med litt salt.