Lys Budapestkake
Aprikoser og hasselnøtter, nam! Budapestkake er en berømt festkake som vanligvis serveres som rullekake. Her har du kaken som lekker, rund kake!
Oppskrift av: Kristine Ilstad
Ingredienser
Kakebunn:
6 stk
eggehvite3 dl
sukker1 pk
Kakefyll med vaniljesmak, uten koking100 g
hasselnøtterFyll:
8 ss
aprikossyltetøy3 dl
kremfløte2 ss
melis1 bokser
Hermetiske aprikoserPynt:
25 g
hasselnøtterMelisdryss
Slik gjør du det:
Pisk eggehvitene stive. Pisk inn sukkeret litt og litt og pisk til stiv marengsmasse. Vend i vaniljesauspulveret (NB! altså kun pulveret – du skal ikke lage vaniljekrem) og malte nøtter.
Fordel halvparten av marengsdeigen i en rund form (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek midt i ovnen ved 175°C i 15-20 min. Avkjøl i formen før kaken hvelves ut og bakepapiret fjernes. Gjenta med resten av deigen, men dryss grovt hakkede hasselnøtter over denne kaken.
Pisk kremfløten til krem sammen med melis. Hakk godt avrente aprikoser og vend i kremen.
Sett kakebunnen uten nøttepynt på et passende fat. Smør halvparten av aprikossyltetøyet på bunnen. Fordel så aprikoskremen jevnt over kaken i et tykt lag. Vend den andre kakebunnen på en rist, et stort, flatt lokk eller liknende, slik at nøttene vender nedover. Smør aprikossyltetøy på bunnen. Hvelv kakebunnen over på kaken ved hjelp av risten eller lokket, slik at nøttene vender opp. Sikt over litt melis til pynt.