Mac 'n cheese muffin
Muffins uten sukker? Ja, mac and cheese muffin er en du kan spise til middag. En middagsmuffin!
Oppskrift av: Christopher Sjuve
30 minutter
Forretter og småretterIngredienser
4 porsjoner
Slik gjør du det:
Forvarm ovnen til 200 grader. Smør 12 muffinsformer (eller et muffinsbrett). Dryss over mel og hell ut det overflødige.
Kok makaroni nesten ferdig, sil av og sett til side.
Lag hvit saus: Smelt tre spiseskjeer smør i en kjele. Ha i mel og rør rundt med en visp. Etter omtrent 1-2 minutter har du i melken, litt og litt. La det få et oppkok mellom hver gang du har i melk.
Når den hvite sausen er ferdig, riv gulosten. Ha den i sausen. La den smelte slik at sausen blir helt jevn.
Ta den av varmen og ha i den kokte makaronien.
Rør sammen resten av smøret, brødkrummen og finrevet parmesan.
Fyll muffinsformene helt til kanten. Ha over parmesanblandingen.
Bak formene i ovnen i 15-20 minutter, eller til de gylne.
Ta dem ut og lav dem avkjøle helt. (De kan settes i kjøleskapet når de er kalde nok til det).
De er lettere å ta ut av formene om du varmer opp ovnen til 150 grader og setter inn formene i fem minutter. Forslag til krydderier
Rosmarin
Oregano
Kyllingkraft (i den hvite sausen)
Bacon
Gressløk
Hvitløk
Sennep
Smaksfulle oster
Chili