Mandelbunn med sitronkrem
Oppskrift av: Wenche Andersen
90 minutter
KakeIngredienser
Mandelbunn:
5 stk
eggehvite250 g
melis250 g
mandler, malteSitronkrem:
5 stk
eggeplomme1 dl
fløte125 g
sukker1 ts
vaniljesukker100 g
smørSlik gjør du det:
Varm stekeovn til 160 ºC. Stivpisk eggehviter og vend inn melis og malte mandler. Ha deigen over i en smurt form (24 cm) og stek ved 160 ºC i ca 1 time, midt i stekeovnen . Avkjøl bunnen i kakeformen. Ha alle ingrediensene til kremen med unntak av smør i en kasserolle. Varm opp uten å koke og rør til en tykk krem (5 min.). Ta kasserollen vekk fra platen og rør inn smeltet smør. Avkjøl kremen og smør den over den avkjølte kakebunnen mens den fortsatt er i kakeformen.