Mangosalat med glassnudler
Synes du mango er trøblete å skrelle og dele opp? Med denne fremgangsmåten får du perfekte mangostrimler! Denne salaten er forfriskende syrlig i smaken og smaker akkurat like godt dag nummer 2. Og den er dessuten særs enkel å lage i både dobbel og trippe porsjon.
Oppskrift av: Marit Røttingsnes Westlie
20 minutter
SalatIngredienser
1 ts
salt1.5 ss
fiskesaus1 stk
lime - saften1 ss
brunt sukker0.5 ts
chilipulver25 g
kokos3 stk
vårløk1 stk
mango150 g
cashewnøtter150 g
Glass nudlerSlik gjør du det:
Legg glassnudlene og saltet i en bolle og slå nok kokende vann over til det dekker. La det ligge slik til nudlene er myke. Hell dem over i et dørslag og la dem renne av. Legg dem utover på et fat slik at de avkjøles raskt.
Bland sammen fiskesaus, limesaft, sukker og chilifrø i en bolle og rør til sukkeret løser seg opp. Sett det til side. I enkelte helsekostbutikker får du kjøpt ristede kokosflak/kokoschips og det kan du gjerne bruke. Helt vanlig revet kokos, som du bruker i kaker, er også helt fint. Bruker du det, rister du dem i en tørr stekepanne i noen minutter til de blir brunflekkete. Vårløken deler du i tynne ringer.
Så til mangoen. Det enkleste er å bruke en grønnsaksskreller til å skrelle den. Så legger du den i venstrehånda (hvis du er høyrehendt) og skjærer smale snitt fra topp til bunn av mangoen, helt inn til steinen. Pass på at kniven ikke sklir slik at du skjærer deg inni hånda.
Når du har snittet den veien, skjærer du av tynne skiver slik at strimlene løsner. Skjær tynne skiver helt til du kommer inn til steinen. Gjenta på den andre siden.
Bland sammen alle ingrediensene til salaten og hell dressingen over.