Marengskake med jordbær

Marengskake med jordbær

Marengs med bringebærkrem, vaniljekrem og ferske jordbær.

Oppskrift av: Manuela Kjeilen

Ingredienser

Bunn

250 g

eggehvite

450 g

sukker

200 g

Malte mandler

75 g

Vaniljesauspulver

Fyll

0.5 porsjon

bringebærkrem (lenke i fremgangsmåten)

1 porsjon

Ferske jordbær

Pynt

0.5 porsjon

vaniljekrem

1 porsjon

Ferske jordbær

Slik gjør du det:

Grovhakk mandler i en foodprosessor, eller bruk en mandelkvern.
Bland det sammen med vaniljesauspulver og sett det til siden.
Pisk eggehvitene på middels hastighet til det begynne å skumme.
Pisk inn sukkeret litt og litt og pisk til stiv marengsmasse. Ha i vanilje helt til slutt.
Vend nøtte- og vaniljeblandingen forsiktig inn i marengsen med en slikkepott.
Bruk en sprøytepose med en stor rund tipp og fyll sprøyteposen med marengsblanding.
Bruk baksiden av en rund form på 20 centimeter til å tegnefire sirkler (hver bunn) på bakepapir.
Snu bakepapiret slik at den tegnede siden ligger nederst på bakeplaten.
Lag en sirkel av marengsmasse som blir 20 cm, begynn i midten av hver sirkel og gå hele veien rundt, ut av denne oppskriften har du nok til fire bunner på 20 cm.
Stek midt i ovnen ved 160°C i 20 min.
Avkjøl bunnen helt og fjern bakepapiret.
Fyll og pynt
Legg den første bunnen på fatet kaken skal serveres på.
Fyll halvparten av denne kaken med en halv porsjon av dobbelt vaniljekremsom du finner oppskriften på her.
Resten av kaken fyll det meden halv porsjon av bringebærkrem som du finner oppskriften på her.
Ha et par ss.av kremen på hver bunn og bruk en palett til å bre kremen godt utover.
Ha skiver med jordbær mellom lagene før du legger på neste bunn og gjentar prosedyren.
Dekk resten av kaken med en halv porsjon av dobbelt vaniljekrem eller bringebærkrem. Stryk kremen rundt kaken slik at den er helt dekket.
Topp kaken med mer jordbær.