Marinert roastbiff av hval
Christopher Sjuve
120 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
750 g
hel hval biffRødvinsmarinade:
3 dl
rødvin1 stk
gulrot i skiver1 stk
purre i biter1 skiver
rot selleri rot i biter6 stk
pepperkornSlik gjør du det:
Bland sammen ingrediensene til marinaden. Hell kjøttet i en form (ikke for stor) og hell marinaden over. Bør stå et døgn i kjøleskap. Snu på kjøttet av og til. Still ovnen på 170 grader. Tørk av kjøttet og stek hvalbiffstykket på alle kanter i smør i panne. Legg steken over i langpanne eller ildfast form og dryss salt og pepper over. Den trenger ca. 1 time i ovnen. Bruk gjerne steketermometer. Ta kjøttet ut av ovnen når kjernetemperatur viser 60 grader. Drypp steken med marinade et par ganger underveis. Server hvalbiffen varm med saus av stekesjy og marinade, kokte poteter og stekt sopp. Eller server den kald med masse sprøstekt løk, potetsalat og grønn salat. Oppskriften er hentet fra hvalbiff.no (Reklameutvalget for småkvalkjøtt)