Marinerte scampi med yoghurt-aioli
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
Forretter og småretterIngredienser
4 porsjoner
16 stk
scampiMarinade
2 ss
olivenolje1 ss
sitronsaft1 fedd
hvitløk0.25 ts
tandoorikrydder0.25 ts
saltYoghurt-aioli
6 fedd
hvitløk3 ss
olivenolje2 ts
sitron, pressetSlik gjør du det:
Tin og rens scampi (som du renser reker). Fjern den tynne "strengen" som ligger langs ryggen. Bland sammen ingrediensene til marinaden og legg scampiene i marinaden i ca 20 min før de stekes.Stek scampiene i marinaden i 2-3 min, de vil skifte farge fra grå til rosa. Træ dem eventuelt på 4 grillspyd av tre (satay pinner). Server med yoghurt, aioli og eventuelt ris eller nudler
Yoghurt-aioli
Lag yoghurt aioli ca 1 time føre servering. Finhakk hvitløk og bland med de andre ingrediensene. Tips: Beregn 2 porsjoner til hver hvis du vil servere retten som hovedrett.