Melkefri suksessterte
Suksessterte er alltid en suksess - derav navnet? Normalt er denne kaken stappet med meieriprodukter, når jeg lager den er den alltid uten og minst like god! Den er naturlig glutenfri og passer derfor både for de som må holde seg unna gluten og melk.
Oppskrift av: Kathrine Kragøe Skjelvan
90 minutter
BakverkIngredienser
Kakebunn
4 stk
eggehvite150 g
melis150 g
mandler, grovmalteGul krem
4 stk
eggeplommer0.5 dl
Soya/risfløte125 g
sukker1 ts
vaniljesukker150 g
Melange uten melk, romtemperertSlik gjør du det:
Skill hvitter og plomme.
Stivpisk eggehvitter i en helt ren bolle, bland deretter svært forsiktig inn melis og malte mandler.
Fyll røren i en springform, 24 cm i diameter, og stek ved 160 °C i 30-35 minutter. Avkjøl bunnen.
Rør sammen eggeplommer, soya/risfløte, sukker og vaniljesukker. Varm det opp over svak varme til kremen tykner. Avkjøl kremen helt og pisk inn romtemperert melange uten melk i terninger og sett kremen kaldt til den stivner.
Legg forsiktig bunnen på et serveringsfat og bre over kremen.
Pynt med sjokolade som tåles eller karameliserte mandler