Mokkakake
Denne kaken har en deilig smak av sjokolade og kaffe. Oppskriften passer til en langpanne på 35 x 30 cm.
Oppskrift av: Anita Bakker
Ingredienser
3 stk
egg3 dl
sukker150 g
smør0.5 dl
Sterk kaffe1 dl
melk4.5 dl
hvetemel2 ss
kakao2 ts
vaniljesukkerMokkakrem:
100 g
smør5 dl
melis2 ss
kakao2 ts
vaniljesukker1 stk
eggeplomme0.5 dl
Sterk, kald kaffeSlik gjør du det:
Visp egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og tilsett kaffe og melk. Bland mel, kakao og vaniljesukker og rør det forsiktig inn i eggedosisen vekselvis med smørblandingen.
Fordel røren jevnt i en langpanne kledd med bakepapir. Stek kaken midt i ovnen ved 200 grader i ca. 20 min.
Smelt smør på svak varme. Avkjøl noe og visp inn melis, kakao, vaniljesukker og eggeplomme. Tilsett kaffe, litt om gangen, mens du rører godt.
Fordel kremen på kaken og sett den kald.
Del kaken i ruter og pynt med mokkabønner.