Mozzarellasalat med spekeskinke og pesto
Lukk øynene og drøm deg til Italia!
Oppskrift av: Marit Røttingsnes Westlie
20 minutter
Forretter og småretterIngredienser
4 porsjoner
300 g
tomat150 g
mozzarella8 skiver
spekeskinke1 ts
maldonsaltBasilikumpesto
40 g
pinjekjerner1 potte
basilikum1 fedd
hvitløk40 g
parmesan1.25 dl
olivenolje, extra virgin10 dråpe
tabasco0.5 stk
lime1 ts
salt1 ts
pepper, kvernetSlik gjør du det:
Salaten blir absolutt best når du bruker solmodne tomater. Her blander jeg røde og gule cherrytomater som jeg deler i to. Bruker du større tomater, skjærer du dem i litt tykke skiver.
Del opp mozzarellaen i mindre stykker. Bruk helst store, tynne skiver med god spekeskinke. Del hver skive opp i to eller tre deler. Fordel tomatene, mozzarellaen og spekeskinken på et serveringsfat.
Ha pinjekjernene til pestoen i en tørr stekepanne og stek/rist dem på litt over middels varme til de blir brunflekkete. Følg godt med slik at de ikke blir brent. Ha pinjekjernene, basilikumbladene og hvitløkfeddet i en food processor. Del opp parmesanen i mindre terninger før du har dem oppi blenderen. Kjør rundt til det har blitt most sammen.
Tilsett olivenoljen i en tynn stråle mens blenderen fremdeles går rundt. Smak til med tabasco, limesaft, salt og pepper.