New Style eplekake alà Marie
Dette er Maries eplekake! Oppskriften er hentet fra TV-serien Dessertmesterne.
Christopher Sjuve
60 minutter
DessertIngredienser
4 porsjoner
Is
0.5 l
kremfløte35 g
honning5 stk
eggeplomme75 g
sukker0.5 stk
vaniljestangStrø
50 g
smør1 dl
hvetemel0.5 dl
havregryn0.5 dl
sukker2 ss
sitronskall, revet1 klype
havsaltVinbakte epler
1 neve
sukker1 dl
hvitvin1 ss
vaniljesukkerHvit sjokoladekaramell
250 g
sukker75 g
hvit sjokolade75 g
kremfløte1 ts
vaniljesukkerKanelskum
Slik gjør du det:
Vaniljeis
Kok opp fløte med honning og den utskrapte vaniljestangen. Visp egg og sukker lett sammen.
Hell den varme fløten over eggeblandingen og visp.
Varm røra på platen til den begynner å tykne. Ikke la den koke, da skiller plommene seg (roseprøven).
Hell isrøra over i en bolle og kjøl den ned. Has i ismaskin når den er nedkjølt.
Strø
Bland alle ingrediensene bortsett fra sitronskallet, og spre deigen ut på en bakeplate.
Stekes i ovn på 200 ° til den er sprø. La den kjøle før den strøs over isen før servering.
Vinbakte epler
Eplene
Skrell og fjern kjernene på eplene og skjær dem i ringer. Legg dem på en bakeplate, strø over sukker, vanilje og vin. Bakes under lokk eller folie til de er lett myke, serveres når de er lunkne.
Lune, hvite sjokoladeflak - hvit sjokolade strykes på plastfolie og kantene brettes inn. Pynt med revet sitron og mynte på toppen.
Hvit sjokoladekaramell
Smelt sukkeret til knekk, hell over fløten og la det koke inn. La det kjøles og tilsett så sjokoladen. Vispes og settes kaldt. Sprøytes fra sprøytepose før servering.
Kanelskum
Helmelk, kanel og sukker etter smak. La alt småkoke. Smak til og bland med stavmikser før servering.