Nøtterull med plommer
Oppskrift på deilig rullekake
Oppskrift av: Anita Bakker
Ingredienser
3 stk
egg1.5 dl
sukker100 g
hasselnøtter2 ss
potetmel1.5 ts
bakepulverFyll:
3 dl
kremfløte2 ts
vaniljesukker50 g
kokesjokoladeMarinerte plommer:
25 stk
Plommer (ca.)1 dl
madeira3 dl
sukker7.5 dl
vannSlik gjør du det:
Pisk egg og sukker til eggedosis. Mal nøttene og bland i sammen med potetmel og bakepulver.
Fordel deigen utover i en stor, bakepapirkledd langpanne. Stek kaken midt i ovnen ved 180° i ca. 20 min. Hvelv kaken over på et sukret klede eller matpapir. Fjern bakepapiret forsiktig. Avkjøl kaken med langpannen over.
Pisk kremfløten og vaniljesukkeret til krem. Fordel kremen jevnt over nøttebunnen. Grovhakk sjokolade og dryss over. Rull kaken sammen fra langsiden.
Del kaken i passe store serveringsstykker og server med deilige marinerte plommer. Ha sukker, madeira og vann i en kjele. Kok i noen minutter til sukkeret er løst opp.
Ha i plommene i og lam de trekke på svak varme i 2 min. Legg plommene på rene sylteglass og hell laken over. Sett på lokk. La plommene avkjøles på kjøkkenbenken.
Plommene kan oppbevares i kjøleskap i ca. 2 uker.
Tips: Fortvil ikke om bakepapiret sitter godt på kaken. Hvis noe av kaken henger på papiret, skraper du det av og legger det på kaken. Avkjøl med langpannen over. Bre kremen over og rull sammen.