Madeira

Foto: Holger Leue / LOOK-foto
Madeira er en sterkvin som kommer fra den portugisiske øya Madeira. Det finnes fire typer av vinen, der de søteste har spesielt god holdbarhet. Vinen har en lett karamellisert smak, som resultat av temperaturen (50-60 grader celcius) i en 3-4 måneder lang varmebehandling. Sprit tilsettes ofte både før og etter varmebehandlingen, noe som fører til et alkoholinnhold oppmot 20 volumprosent.
Energiinnhold
Verdiene viser hvor stor andel av det totale energiinnholdet som kommer fra hver næringsgruppe.
Protein
0.1 g (33 %)
Fett
0 g (0 %)
Karbohydrat
0.2 g (66 %)
Alle næringsstoffer
Vann
88 g
Kilojoule
266 kJ
Kilokalorier
64 kcal
Protein
0.1 g
Fett
0 g
Mettet
0 g
Trans
0 g
Enumettet
0 g
Flerumettet
0 g
Kolesterol
0 mg
Karbohydrat
0.2 g
Stivelse
0 g
Mono+Disakk
0.2 g
Sukker
0 g
Kostfiber
0 g
Alkohol
9 g
Retinol
0 µg
Beta-karoten
0 µg
Vitamin A
0 RAE
Vitamin D
0 µg
Vitamin E
0 alfa-TE
Tiamin
0 mg
Riboflavin
0.02 mg
Niacin
0.1 mg
Vitamin B6
0.03 mg
Folat
1 µg
Vitamin B12
0 µg
Vitamin C
0 mg
Kalsium
7 mg
Jern
0.9 mg
Natrium
7 mg
Kalium
110 mg
Magnesium
11 mg
Sink
0.1 mg
Selen
0 µg
Kobber
0.06 mg
Fosfor
13 mg
Vi har 15 oppskrifter med Madeira

Nøtterull med plommer

Elgkarbonader

Plommer i Madeira

Løksuppe

Hamburger med viltkjøtt og sopp
_MEDIUM.jpg&w=3840&q=75)
Madeirakrem med pleskner (småkaker)

Løksuppe med madeira og ost

Viltgryte med rognebærgelé og geitost

Hjortefilet med hvitløksgratinerte poteter og Madeirasaus

Kalkunfilet på partyseng

Lettsaltet kokt lammelår
