O-skjell i tomatconcassé
Oppskrift av: Aase Strømstad
60 minutter
Forretter og småretterIngredienser
4 porsjoner
Slik gjør du det:
O-skjellet er "storesøsteren" til blåskjellet. Skrubb skjellene og kontroller at de er tett lukket. Damp skjellene i tørt kokekar under tett lokk på sterk varme til de åpner seg, ca. 15 minutter. Rist på kokekaret av og til så skjellene blir jevnt dampet. Rens ut skjellmaten. Lukkemuskel, fot og bysusstråder kan ikke spises. Flå tomatene, ta ut frøene og skjær tomatkjøttet i små terninger. Rens og hakk sjalottløkene. Splitt opp sjalottløkene, skrap ut frø og skillevegger og finhakk fruktkjøttet. Fres tomater, løk og chilipepper mykt i olje, tilsett de hermetiske tomatene med laken og la dem frese med i et par minutter. Smak sausen til med salt og pepper, eventuelt også en anelse sukker. Server de nydampede o-skjellene i sausen med ris til.