Oreomarengs
Marengs med oreo? Det høres ut som en god ide. Og det er det.
Christopher Sjuve
60 minutter
KakeIngredienser
4 porsjoner
3 stk
egg2 dl
sukker1 ts
sukker200 g
kremost3 dl
kremost300 g
OreokjeksSjokoladekake
5 stk
egg150 g
hvetemel4 ss
kakao1 ss
bakepulver150 g
sukkerTil pensling
100 ml
kaffe, sterk1 ss
sukker50 ml
baileysKrem
1 l
kremfløte400 g
kremost6 ss
melis0.5 ts
vaniljeessens1 ss
sitronsaft100 g
sjokolade, mørk1 pk
OreokjeksI tillegg
400 g
jordbær250 g
sjokolade1 ss
melk3 stk
eggehvite1 klype
salt160 g
sukker0.5 ts
vaniljeessens16 stk
Oreokjeks75 g
pekannøtter3 dl
kremfløteSlik gjør du det:
Pisk eggehvitene stive sammen med saltet. Tilsett sukkeret litt og litt under pisking. Pisk til du får en svært stiv og tykk marengs. Vend i vaniljeessens, hakket oreokjeks og hakkede pecannøtter. Spar nok oreokjeks til pynt.
Kle en kakeform (22cm) med bakepapir (bunn og sider). Hell røren i formen og stek kaken midt i ovnen ved 170°C i 35 min. Avkjøl kaken i formen.
Pisk fløten til luftig krem og fordel dette oppå kaken. Pynt med hakkede oreokjeks og bringebær. Oppbevares kjølig.
Oppskriften ble sendt inn i forbindelse med en konkurranse av Marie Isaksen.