Oreomarengs

Oreomarengs

Marengs med oreo? Det høres ut som en god ide. Og det er det.

Christopher Sjuve
60 minutter
Kake

Ingredienser

4 porsjoner

3 stk

egg

2 dl

sukker

1 ts

sukker

200 g

kremost

3 dl

kremost

300 g

Oreokjeks

Sjokoladekake

5 stk

egg

150 g

hvetemel

4 ss

kakao

150 g

sukker

Til pensling

1 ss

sukker

50 ml

baileys

Krem

400 g

kremost

6 ss

melis

1 pk

Oreokjeks

I tillegg

400 g

jordbær

250 g

sjokolade

1 ss

melk

3 stk

eggehvite

1 klype

salt

160 g

sukker

16 stk

Oreokjeks

Slik gjør du det:

Pisk eggehvitene stive sammen med saltet. Tilsett sukkeret litt og litt under pisking. Pisk til du får en svært stiv og tykk marengs. Vend i vaniljeessens, hakket oreokjeks og hakkede pecannøtter. Spar nok oreokjeks til pynt.
Kle en kakeform (22cm) med bakepapir (bunn og sider). Hell røren i formen og stek kaken midt i ovnen ved 170°C i 35 min. Avkjøl kaken i formen.
Pisk fløten til luftig krem og fordel dette oppå kaken. Pynt med hakkede oreokjeks og bringebær. Oppbevares kjølig.
Oppskriften ble sendt inn i forbindelse med en konkurranse av Marie Isaksen.