Orientalsk rekepanne
Oppskrift av: Wenche Andersen
30 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
1 stk
løk1 fedd
hvitløk1 ss
smør/olje2 stk
paprika3 ts
karri2 krm
kajennepepper0.25 dl
ananaslake2 ts
maisenna2 krm
sukker0.25 ts
salt4 stk
ananaslake1 stk
banan300 g
reker, pilledeSlik gjør du det:
Rens og finhakk løk og hvitløk og la surre i smør/olje i en wok eller stekepanne, til løken er blank. Tilsett finhakket paprika, karri og kajennepepper og la surre ca 1 min. Hell i fløte, ananaslake og smak til med sukker og salt. Kok opp og la sausen trekke 6-8 min til den tykner. Skjær ananas i biter og banan i skiver og tilsett i sausen sammen med de rensede rekene. Jevn om nødvendig med litt maisennamel rørt ut i litt av ananaslaken. Rør lett om og server med ris, en grønn salat og godt brød. NB Retten bør ikke koke etter at rekene er tilsatt. Scampi kan erstatte reker.