Ostefondue

Ostefondue

Dypp brød i, og server med druer, epler, spekemat og/eller en grønn salat.

Oppskrift av: Håvard Egge

Slik gjør du det:

Finriv osten.
Kok opp hvitvinen og la den koke et par minutter for å få ut alkoholen. La vinen avkjøles noen minutter.
Rør ut maisena i vann. Bland maisena i vinen og bring opp mot kokepunktet.
Sett varmen på middels, og la blandingen kjøles ned noen minutter.
Rør rolig inn litt og litt finrevet ost over middels varme (start med små mengder, øk etter hvert). Vent med å tilsette nytt til forrige porsjon har smeltet (1-2 minutter i begynnelsen).
Bring blandingen så vidt til kokepunktet, og hell den over i et varmt fonduesett. Server med en gang med brødbiter på dyppespyd.
Pass på så varmen ikke blir for høy eller lav. Etter hvert som fonduen fordamper væske kan den tilsettes litt hvitvin eller sitronsaft som røres inn over varmen.

Kanskje disse også frister?