Pai med ost
Pai med ost er så godt når du bruker riktig ost. Finner du comte er din lykke gjort.
Oppskrift av: Christopher Sjuve
60 minutter
Forretter og småretterIngredienser
4 porsjoner
Bunnen (som også kan lages av ferdig butterdeig)
135 g
smør, romtemperert250 g
hvetemel5 cl
vann1 ts
saltFyllet
200 g
revet ost, helst comté3 stk
purreløk2.5 dl
melk2.5 dl
kremfløte15 g
mel3 stk
eggSlik gjør du det:
Bunnen
Forvarm ovnen til 200 grader.
Bland sammen alle ingrediensene til en deig. Sett den kaldt i kjøleskapet dekket med plast.
Fyllet
Vask purren godt og skjær den i tynne skiver. Kok den i litt vann i fem minutter. Sil av.
I en bolle, bland sammen fløte, melk, mel og knekk i eggene. Visp sammen og ha i litt salt, pepper og muskat.
Klem deigen ut i en 26 cm paiform. Stek den i 25 minutter.
Skru ovnen ned til 180 grader.
Ha nå i den kokte purren. Strø på osten og hell over melkeblandingen.
Sett den inn i ovnen igjen i ytterligere 25 minutter.
Ta den ut av ovnen. Server gjerne med hakkede, friske urter eller en salat.