Pai med ost

Pai med ost

Pai med ost er så godt når du bruker riktig ost. Finner du comte er din lykke gjort.

Oppskrift av: Christopher Sjuve

Ingredienser

4 porsjoner

Bunnen (som også kan lages av ferdig butterdeig)

250 g

hvetemel

5 cl

vann

1 ts

salt

Fyllet

3 stk

purreløk

2.5 dl

melk

2.5 dl

kremfløte

15 g

mel

3 stk

egg

Slik gjør du det:

Bunnen
Forvarm ovnen til 200 grader.
Bland sammen alle ingrediensene til en deig. Sett den kaldt i kjøleskapet dekket med plast.
Fyllet
Vask purren godt og skjær den i tynne skiver. Kok den i litt vann i fem minutter. Sil av.
I en bolle, bland sammen fløte, melk, mel og knekk i eggene. Visp sammen og ha i litt salt, pepper og muskat.
Klem deigen ut i en 26 cm paiform. Stek den i 25 minutter.
Skru ovnen ned til 180 grader.
Ha nå i den kokte purren. Strø på osten og hell over melkeblandingen.
Sett den inn i ovnen igjen i ytterligere 25 minutter.
Ta den ut av ovnen. Server gjerne med hakkede, friske urter eller en salat.

Kanskje disse også frister?