Ostekake med epler
En spennende variant av en ostekake med havre, nøtter og masse epler!
Oppskrift av: Anita Bakker
Ingredienser
Bunn
100 g
havregryn50 g
mandler50 g
hasselnøtter1 ss
honning1 ss
smør2 ss
brunt sukkerEplefyll
3 stk
epler3 dl
vann130 g
sukker2 ss
sitronsaft2 ss
sitronskall, revetOstekrem
250 g
kremost naturell100 g
sukker2 stk
egg3 dl
seterrømmeSlik gjør du det:
Kjør havregryn, mandler og hasselnøtter i en hurtigmikser til alt er finhakket.
Ha honning, sukker, smør og juice i en liten kjele og varm til alt har løst seg opp. Bland det med havregryn- og nøtteblandingen.
Legg bakepapir i bunnen av en springform (20 cm i diameter) og trykk havregryn- og nøtteblandingen godt ned i bunnen.
Skell eplene, fjern kjernehuset og skjær dem i biter. Ha eplene i en kjele med vann, sukker, sitronsaft og sitronskall og kok til de er knapt møre. Avkjøl.
Ha kremost, sukker, egg og rømmei en mikser og kjør det til en glatt krem.
Fordel de avkjølte eplene og noe av eplesirupen over kakeunnen og hell ostemassen over. Stek kaken midt i ovnen ved 150 gader i ca. 40 minutter, eller til ostemassen er fast. La den avkjøle i formen og sett den i kjøleskapet natten over.
Pyntes med eplebiter og lime.