Ostekake med likør
Luksuriøs ostekake med Baileyslikør, kaffe og mascarponeost!
Oppskrift av: Anita Bakker
Ingredienser
1.5 pk
fingerkjeks (italienske)1 dl
kaffe, sterkFyll
4 pl
gelatin2 stk
egg140 g
sukker3 dl
kesam250 g
mascarpone1.5 dl
baileys1.5 dl
kremfløtePynt
after eight
Slik gjør du det:
Dypp kjeksen i kaffen og dekk bunnen i formen med kjeksen. Bruk en rund form som er 20 cm i diameter eller 6 porsjonsformer.Pass på at ikke kjeksen blir for bløt.
Legg gelatinplatene i kaldt vann i 3 minutter.
Visp egg og sukker til luftig eggedosis. Ta en ny bolle og rør kesam, mascarpone og Baileys sammen til en glatt masse. Klem vannet av gelatinplatene og smelt gelatinen i litt vann over svak varme. Hell den i en tynn stråle i ostemassen og bland godt.
Pisk fløte til luftig krem og bland den med ostemassen. Vend til slutt inn eggemassen.
Fordel ostemassen jevnt over kjeksbunnen. Sett formen i kjøleskap i 3-4 timer slik at ostemassen stivner.
Pynt med After Eight og server med sjokoladesaus.