Ostekake med likør

Ostekake med likør

Luksuriøs ostekake med Baileyslikør, kaffe og mascarponeost!

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

  • 1.5 pk

    fingerkjeks (italienske)
  • 1 dl

    kaffe, sterk
  • Fyll

  • 4 pl

    gelatin
  • 2 stk

    egg
  • 140 g

    sukker
  • 3 dl

    kesam
  • 250 g

    mascarpone
  • 1.5 dl

    baileys
  • 1.5 dl

    kremfløte
  • Pynt

  • after eight
  • Slik gjør du det:

    Dypp kjeksen i kaffen og dekk bunnen i formen med kjeksen. Bruk en rund form som er 20 cm i diameter eller 6 porsjonsformer.Pass på at ikke kjeksen blir for bløt.
    Legg gelatinplatene i kaldt vann i 3 minutter.
    Visp egg og sukker til luftig eggedosis. Ta en ny bolle og rør kesam, mascarpone og Baileys sammen til en glatt masse. Klem vannet av gelatinplatene og smelt gelatinen i litt vann over svak varme. Hell den i en tynn stråle i ostemassen og bland godt.
    Pisk fløte til luftig krem og bland den med ostemassen. Vend til slutt inn eggemassen.
    Fordel ostemassen jevnt over kjeksbunnen. Sett formen i kjøleskap i 3-4 timer slik at ostemassen stivner.
    Pynt med After Eight og server med sjokoladesaus.