Ostekake med mintsmak

Ostekake med mintsmak

Denne kaken med ulike friske smaker er en fryd for ganen...

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

  • 200 g

    Digestivekjeks
  • 50 g

    smør
  • Fyll

  • 6 pl

    gelatin
  • 4 stk

    eggeplommer
  • 2 dl

    sukker
  • 500 g

    kremost naturell
  • 5 dl

    fløte
  • 1 stk

    lime, saften
  • 1 potte

    mynte
  • 4 dråpe

    grønn konditorfarge
  • 220 g

    Fryste jordbær
  • 4 dråpe

    Rød konditorfarge
  • Jordbærgelé

  • 3 pl

    gelatin
  • 180 g

    jordbær
  • 0.5 dl

    sukker
  • 1 stk

    lime, saften
  • Pynt

  • 1 neve

    jordbær
  • 1 neve

    mynteblader
  • 1 stk

    Lime, i skiver
  • Slik gjør du det:

    Knus kjeksen i en hurtigmikser. Smelt smøret og bland
    det med kjekssmulene. Trykk blandingen ned bunnen på en kakeform med bakepapir i bunnen. Sett i fryseren mens du forbereder fyllet.
    Legg gelatinplater i kaldt vann i ca. 5 min.
    Visp eggeplommer og sukker til det blir hvitt og luftig.
    Visp ost og fløte til krem
    i en annen bolle. Bland sammen eggeblandingen og ostekremen og fordel det i to like store mengder i hver
    sin bolle.
    Mintkrem: Kjør mynte
    og lime med en stavmikser
    til mynten er finhakket.
    Smelt 3 gelatinplater i 3 ss kokende vann og rør til det har løst seg opp. Ha det i mynteblandingen. Bland dette med ostekremen i den ene bollen. Miks det sammen med en stavmikser til det
    blir klumpfritt.
    Tilsett noen dråper grønn konditorfarge. Fordel den grønne kremen over kjeksbunnen og sett kaken tilbake
    i fryseren mens du tilbereder resten og til kremen har
    stivnet litt.
    Jordbærkrem: Varm
    jordbær i en kjele og sil bort fruktkjøttet. Ha 3 myke
    gelatinplater i den varme sausen og rør til det har løst seg opp. Avkjøl noe.
    Hell avkjølt jordbærsaus
    i den andre skålen med ostekrem og bland godt til det
    blir klumpfritt, gjerne med
    en stavmikser. Tilsett rød konditorfarge til passe rød farge. Fordel jordbærkremen over mintkremen og sett i
    fryseren i ca. 45 min.
    Jordbærgelé: Legg gelatinplater i kaldt vann i ca. 5 min. Del jordbærene i skiver og varm dem i en kjele med sukker i ca. 10 min. Sil
    bort fruktkjøttet.
    Tilsett limesaft og de myke gelatinplatene. Rør om så
    alt blander seg og sett til avkjøling i 10 min. Hell jordbærgeleen forsiktig over
    ostekaken og sett den tilbake i fryseren i ca. 6 timer.
    Ved servering: La kaken stå ute i romtemperatur i 20 min før den serveres. Pynt med jordbær, limeskiver og mynteblader.