Ostekake med mintsmak

Ostekake med mintsmak

Denne kaken med ulike friske smaker er en fryd for ganen...

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

200 g

Digestivekjeks

50 g

smør

Fyll

6 pl

gelatin

2 dl

sukker

5 dl

fløte

1 potte

mynte

220 g

Fryste jordbær

4 dråpe

Rød konditorfarge

Jordbærgelé

3 pl

gelatin

180 g

jordbær

0.5 dl

sukker

Pynt

1 neve

jordbær

1 stk

Lime, i skiver

Slik gjør du det:

Knus kjeksen i en hurtigmikser. Smelt smøret og bland
det med kjekssmulene. Trykk blandingen ned bunnen på en kakeform med bakepapir i bunnen. Sett i fryseren mens du forbereder fyllet.
Legg gelatinplater i kaldt vann i ca. 5 min.
Visp eggeplommer og sukker til det blir hvitt og luftig.
Visp ost og fløte til krem
i en annen bolle. Bland sammen eggeblandingen og ostekremen og fordel det i to like store mengder i hver
sin bolle.
Mintkrem: Kjør mynte
og lime med en stavmikser
til mynten er finhakket.
Smelt 3 gelatinplater i 3 ss kokende vann og rør til det har løst seg opp. Ha det i mynteblandingen. Bland dette med ostekremen i den ene bollen. Miks det sammen med en stavmikser til det
blir klumpfritt.
Tilsett noen dråper grønn konditorfarge. Fordel den grønne kremen over kjeksbunnen og sett kaken tilbake
i fryseren mens du tilbereder resten og til kremen har
stivnet litt.
Jordbærkrem: Varm
jordbær i en kjele og sil bort fruktkjøttet. Ha 3 myke
gelatinplater i den varme sausen og rør til det har løst seg opp. Avkjøl noe.
Hell avkjølt jordbærsaus
i den andre skålen med ostekrem og bland godt til det
blir klumpfritt, gjerne med
en stavmikser. Tilsett rød konditorfarge til passe rød farge. Fordel jordbærkremen over mintkremen og sett i
fryseren i ca. 45 min.
Jordbærgelé: Legg gelatinplater i kaldt vann i ca. 5 min. Del jordbærene i skiver og varm dem i en kjele med sukker i ca. 10 min. Sil
bort fruktkjøttet.
Tilsett limesaft og de myke gelatinplatene. Rør om så
alt blander seg og sett til avkjøling i 10 min. Hell jordbærgeleen forsiktig over
ostekaken og sett den tilbake i fryseren i ca. 6 timer.
Ved servering: La kaken stå ute i romtemperatur i 20 min før den serveres. Pynt med jordbær, limeskiver og mynteblader.