Ostekake med vannmelonlokk

Ostekake med vannmelonlokk

En herlig og forfriskende smakskombinasjon

Kristiane Suzanne Vilslund
240 minutter
Kake

Ingredienser

8 porsjoner

  • 100 g

    havrekjeks
  • 50 g

    smør
  • 130 g

    kremost
  • 100 g

    lettrømme
  • 0.5 dl

    sukker
  • 0.5 stk

    vaniljestang
  • 4 ss

    limejuice
  • 4 stk

    gelatinplater
  • 1 dl

    kremfløte
  • 200 g

    vannmelon
  • 4 stk

    Store jordbær
  • 70 g

    blåbær
  • Slik gjør du det:

    Knus kjeksen og smelt smøret. Bland sammen og trykk ned i en springform på 16 cm. Bruker du en form på 20-22 cm, må du doble oppskriften.
    Legg 2 av gelatinplatene i vann.
    Rør sammen rømme, kremost, sukker og vaniljefrø.
    Varm opp 2 ss av limejuicen. Klem av vannet av gelatinplatene og ha dem i den varme limejuicen til de smelter.
    Bland inn i kremostblandingen
    Pisk kremfløten sti og bland sammen med osteblandingen.
    Fordel over den kalde kjeksbunnen og sett til kjøling til det stivner.
    Legg 2 nye gelatinplater i bløt.
    Mos vannmelon med en stavmikser og sil den godt. Få ut alle frø.
    Varm opp 2 ss limejuice og skjær jordbær i to.
    Klem vannet av gelatinen og rør inn i den varme juicen.
    Bland inn vannmelonpureen.
    Legg jordbær og blåbær forsiktig på den kalde ostemassen og ha vannmelonpure over.
    Sett til kjøling et par timer.
    Server og nyt