Ostekake med vannmelonlokk
En herlig og forfriskende smakskombinasjon
Kristiane Suzanne Vilslund
240 minutter
KakeIngredienser
8 porsjoner
100 g
havrekjeks50 g
smør130 g
kremost100 g
lettrømme0.5 dl
sukker0.5 stk
vaniljestang4 ss
limejuice4 stk
gelatinplater1 dl
kremfløte200 g
vannmelon4 stk
Store jordbær70 g
blåbærSlik gjør du det:
Knus kjeksen og smelt smøret. Bland sammen og trykk ned i en springform på 16 cm. Bruker du en form på 20-22 cm, må du doble oppskriften.
Legg 2 av gelatinplatene i vann.
Rør sammen rømme, kremost, sukker og vaniljefrø.
Varm opp 2 ss av limejuicen. Klem av vannet av gelatinplatene og ha dem i den varme limejuicen til de smelter.
Bland inn i kremostblandingen
Pisk kremfløten sti og bland sammen med osteblandingen.
Fordel over den kalde kjeksbunnen og sett til kjøling til det stivner.
Legg 2 nye gelatinplater i bløt.
Mos vannmelon med en stavmikser og sil den godt. Få ut alle frø.
Varm opp 2 ss limejuice og skjær jordbær i to.
Klem vannet av gelatinen og rør inn i den varme juicen.
Bland inn vannmelonpureen.
Legg jordbær og blåbær forsiktig på den kalde ostemassen og ha vannmelonpure over.
Sett til kjøling et par timer.
Server og nyt