Osterundstykker
Fyll opp rundstykkene med favorittosten din!
Oppskrift av: Anita Bakker
Ingredienser
25 g
fersk gjær2.5 dl
skummet melk3 ss
smør1 ss
Flytende honning1 ts
salt6 dl
hvetemel0.5 dl
parmesan, nyrevet1 dl
Friske urter, hakkede1 dl
gulost, revet1 stk
egg til penslingSlik gjør du det:
Smuldre gjæren i en bolle. Varm melken til den er lunken sammen med smør og honning og hell den over gjæren. Rør til gjæren er oppløst. Tilsett salt, ost og urter. Elt inn melet litt om gangen, til deigen slipper bollen. La den heve under klede i 30 min.
Legg deigen på melet bakebord og del den i ca. 20 emner, trill til fine rundstykker. Sett rundstykkene i en smurt muffinsformpanne, eller rett på bakepapirkledd stekebrett.
Sett til etterheving i ca. 20 min. Pensle med egg og dryss gjerne litt ost over. Stek rundstykkene på 200° i ca. 15 min.