Panna cotta

Panna cotta

En fløyelsmyk avslutning på middagen

Oppskrift av: Håvard Egge
120 minutter
Dessert

Ingredienser

6 porsjoner

5.5 dl

fløte

1 dl

melk

100 g

sukker

1 stang

vaniljestang

4 bl

gelatin

Slik gjør du det:

Bløt gelatinbladene i kaldt vann.
Skrap frøene ut av vaniljestangen, og legg frø og stang i en kasserolle sammen med sukker, fløte og melk.
Kok opp blandingen under omrøring.
Lag et kaldt vannbad av isbiter og vann.
Når fløteblandingen koker - hell gjennom en finmasket sil over i en ny kasserolle eller bolle.
Mens blandingen er varm: Press så mye vann du klarer ut av gelatinbladene og rør den med en slikkepott inn i fløteblandingen.
Sett bollen/kasserollen over det kalde vannbadet og fortsett å røre til fløteblandingen begynne å tykne.
Fordel så blandingen i porsjonsformer som for eksempel kan være cortadokopper.
Sett panna cottaen kaldt til den stivner. Det tar antakeligvis 2 timer.
Ved servering: Før en liten skarp kniv langs kanten av formene, så panna cottaen løsner. Dyp så formene i skikkelig varmt vann i noen sekunder og hvelv de over på desserttallerkner.
Server den som den er eller for eksempel med karamellsaus eller en frukt- eller bærcoulis.

Kanskje disse også frister?