Pasta med asparges
Enkle pastaretter får vi ikke nok av. Her er en kul variant med asparges og bacon.
Oppskrift av: Christopher Sjuve
20 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
400 g
pasta, penne12 stk
asparges1 fedd
hvitløk4 ss
pinjekjerner8 skiver
bacon3 ss
sitronsaft75 g
parmesan, nyrevetSlik gjør du det:
Kok pastaen al dente, slik at det er litt tyggemotstand. Skjær asparges i biter og la dem koke med i fem minutter. Sil av. Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne til de får litt farge, men ikke blir brent (pass nøye på!). Stek baconet sprøtt. Skjær det i biter. Knus hvitløk og stek det i noen sekunder i stekepanna. Bland pasta og asparges med hvitløk, pinjekerner, bacon, olivenolje og sitronsaft. Smak til med salt og pepper. Server med nyrevet parmesan.