Pasta med blåskjell
Oppskrift av: Aase Strømstad
60 minutter
PastaIngredienser
4 porsjoner
1 kg
blåskjell1 stk
sjalottløk1 stk
grønn chili1 stk
biff tomat3 ss
olivenolje400 g
tagliatelleSlik gjør du det:
Skrubb blåskjellene og kontroller at alle er tett lukket. Kast åpne skjell. Damp skjellene i tørr kjele under lokk til de åpner seg, ca. 5 minutter. Rist på kokekaret av og til så skjellene blir jevnt dampet. Rens skjellmaten ut av skallene. Finhakk sjalottløken. Splitt opp chilipepperen og skrap ut frø og skillevegger. Finhakk fruktkjøttet. Flå tomatene, skrap ut frøene og skjær fruktkjøttet i små terninger. Fres løk, chilipepper og tomat i olje i 3-4 minutter, bland inn blåskjellene og smak til med salt og pepper. Kok pastaen etter anvisningen på pakken, sil kokevannet fra og server den med blåskjellene. Server eventuelt friskrevet parmesan og brød til.